Despre mine

Personal Trainer Acreditat Prenatal & Postnatal Fitness

Conceptul Fitmama.ro este mult mai mult decât un magazin online cu echipamente și accesorii fitness. Aceste ținute de Cozy Wear susțin antranamentele fericite ale mămicilor și burticilor. Găsești aici tricouri, hanorace, colanți, pantaloni de trening, bustiere, accesorii fitness care să fie potrivite pentru tine.  Te invităm și pe instagram, într-o comunitate empatică, cu multe informații utile și sfaturi pentru un stil de viață sănătos în calitate de mămică.

 

Bună!

Eu sunt Delia – tânără mămică, soție iubitoare, prima fiică, surioara mai mare, colegă, prietenă, fină, nașă și probabil viitorul tău partener pentru o viață echilibrată. 

Am combinat experiența mea de 10 ani în digital cu o nouă pasiune – sportul și nutriția sănătoasă în postura de mămică. Sunt Personal Trainer Acreditat, cu certificare Internațională în Prenatal & Postnatal Fitness. Sunt aici să te ajut să devii cea mai bună variantă a ta. Îți voi povesti cum am reușit să fiu echilibrată și de ce să ai încredere în mine și tine.

 
 
Sunt aici să te ajut!
  • înveți să fii propriul tău nutritionist
  • remodelăm coprul tău prin antrenamente vesele
  • te reconectezi cu propria feminitate
  • devii cea mai bună variantă a t
 
 
Citește în continuare toată povestea

Cum s-a dezvoltat proiectul Fitmama.ro

Am luat în sarcină +24 kg, cele mai multe s-au depus în ultimul trimestru de sarcină. De ce? Nici nu mai contează și nici nu e sănătos să mă învinovățesc pentru asta. Bineînțeles, că după ce am născut nu gândeam așa…

Imediat după naștere am scăpat de -10 kg (placenta, lichid, bebe, etc.) și apoi am reușit să slăbesc încă -18 kg în decursul a 18 luni. Acum sunt mai slabă ca înainte de a rămâne însărcinată. De fapt sunt în cea mai bună formă a mea, la 31 de ani.

În primele 5 luni după naștere am reușit să slăbesc -2kg. Un rezultat care m-a frustrat foarte tare, printre toate provocările cu alăptarea, îngrijirea bebelușului, oboseala acumulată, stările depresive și incertitudinea create de contextul pandemiei. Așa că m-am apucat de renumita dietă disociată RINA.

 

Eram deja trecuta prin tot felul de diete, am avut mereu oscilații de greutate, însă niciodată nu am avut atât de multe kg în plus. Mă dureau genunchii și nu mă simțeam deloc bine fizic, pe lângă partea psihologică…

Am slăbit în 64 de zile cu RINA -8 kg. Nici nu știu dacă e mult sau puțin, dar nu eram fericită, ajunsesem în punctul în care amețeam și mă simțeam foarte slăbită. Nu mai suportam zilele de “vitamine” în care mancam doar legume și fructe, iar activitățile ce țineau de bebeluș păreau din ce în ce mai solicitante.

Frustări culinare, comparații, proba cântarului, lumina cabinei de probă din mall, probatul hainelor dinainte de sarcină, înfometare, mâncatul emoțional, oboseală fizică și psihică, discuții despre siluetă cu prietenele slăbuțe, nopți nedormite și dușuri pe fugă, kilograme care nu mai dispar, celulită și aspect pufos… + altele… pur și simplu nu mă mai simțeam EU, nu mă simțeam bine în pielea mea.

 

Pentru că arătam în continuare ca o femeie însărcinată, am început să caut diferite articole și am descoperit ce înseamnă diastaza abdominală. M-am  autodiagnosticat prima dată conform tutorialelor de pe youtube, iar apoi consultația de kinetoterapie și ecografia au confirmat prezența unei diastaze abdominale de 6cm.  Enorm de mare, practic aveam o gaură între mușchii abdominali care nu au mai fost capabili să revină la forma dinainte sarcinii. Mult timp am făcut exerciții incorecte , chiar dacă lucram cu antrenor online care cunoștea situația mea, însă nu era pregătit pentru acest subiect. Ulterior am început să mă documentez de pe site-uri internaționale și astfel mi-am dat seama că nu mă îndrept unde trebuie.

Am pus STOP acestui stil de viață plin de frustrări, tristețe, oboseală și irascibilitate. Am început să mă hrănesc fizic și mental doar cu lucruri care mă încarcă pozitiv și nu imi fac rău. Am avut ajutor de la nutriționist, de la antrenori online în primă fază, apoi de la antrenor personal cu care am lucrat acasă, de la soț și familie cu tot suportul în creșterea bebelușului. Am început să mă documentez foarte bine despre alimentația corectă și sportul a devenit o pasiune, o rutină care mă face foarte fericită.

E al naibii de grea viața de mămică, până te pui pe picioare cel puțin. Trecând prin experiența aceasta, mi-am dat seama că vreau să ajut mămicile să fie în cea mai bună formă a lor, să se reconecteze cu feminitatea proprie și să se simtă bine în pielea și corpul lor.. 

 

Primele luni după naștere sunt un roller coaster de emoții și stări de toate felurile: extaz, depresie, bucurie, tristețe, împlinire, singurătate, oboseală, hiperenergie, calm, nervozitate, putere, teamă, râs, plâns. Și așa noi ca femei suntem ființe complexe, dar ca mame lucrurile se complică și mai mult.  Asta pentru că suntem super ființe și putem să facem foarte multe lucruri. 

E greu să fii mamă, ți se schimbă viața complet și nu prea simți că mai ai spațiu și timp pentru tine. Așa este în primele luni, când bebelușul este dependent de tine și tu ești tot universul lui. Acordă-ți timp pentru acomodare la noul stil de viață și nu pune o presiune și mai mare pe tine în acest moment. Iubește-ți corpul pentru minunea pe care a produs-o și găsește bucurie în lucrurile care se simt, nu în standardele societății.

După ce vă acomodați unul cu celălalt, vei putea să integrezi și timp zilnic exclusiv pentru tine, lucruri care să te ajute să te relaxezi și să te facă să te reconectezi cu propria persoană. Organizarea este cheia, te voi ajuta. Eu personal am simțit că după 6 luni de la naștere am reușit să avem un program de bebelușeală astfel încât să pot face și altceva.

 

Procesul From moomy to honey  a durat la mine cam an și 5 luni de la naștere. A fost un traseu anevoios neștiind exact de unde să încep și cu ce. A fost mult de lucrat nu doar fizic, dar și cu psihicul de “mămică”  care prioritiza mereu bebelușul și nu femeia, soția, propria persoană.

Normal că îți iubești copilul mai mult decât orice. Dar e nevoie să te iubești pe tine prima! Dacă tu ești fericită asta îi vei transmite mai departe. Și nu fericirea aia de suprafață, ci să te simți cu adevărat bine cu tine. O mamă nefericită și mereu “sacrificată” pentru copil, din păcate nu va transmite energie bună, copiii simt și observă TOT.

 

Acest mindset te va ajuta enorm să obții tot ceea ce îți dorești. Cu pași mici și acțiuni concrete vei ajunge aici, iar dacă ești deja, te felicit!

Dacă nu te simți bine în pielea ta… Dragă mămică, te înțeleg atât de bine! Am avut mai multe kg decât soțul meu, imediat după naștere.  Am avut stări de frustrare și uneori mă simțeam complexată. Credeam că nu o să reușesc să imi mai revin vreodată, că rolul de mamă acaparase complet femeia care mă știam înainte. Și nu eram fericită cu aspectul meu… Așa că am vrut din tot sufletul să devin cea mai bună variantă a mea, o mămică fericită cu totul!

Motivația e ruptă din disciplină, corectitudine și respect față de propriul corp, răbdare și perseverență.

 

Începe azi să te pui pe primul loc și acceptă drumul acesta fără a fi dură cu tine!